Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem

Potřebujeme:

  • 1 středně velkou dýni Hokkaido
  • 1 mrkev
  • 0,5 kg brambor
  • 1 cibule
  • ½ celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • kozí sýr na posypání
  • sůl, pepř

Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a cibuli na kolečka. Dýni oloupeme, vyjmeme dužinu a nakrájíme ji na měsíčky. Česnek pouze oloupeme.

Všechnu zeleninu vložíme do pekáče nebo do zapékací misky. Osolíme, opepříme a promísíme. Přidáme máslo a zakryjeme víkem nebo hliníkovou fólií. Nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 200 °C přibližně hodinu. Těsně před dokončením posypeme zeleninu strouhaným nebo na jemno nakrájeným kozím sýrem.

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.