Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem
29.11.2015 20:18
Potřebujeme:
- 1 středně velkou dýni Hokkaido
- 1 mrkev
- 0,5 kg brambor
- 1 cibule
- ½ celeru
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- kozí sýr na posypání
- sůl, pepř
Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a cibuli na kolečka. Dýni oloupeme, vyjmeme dužinu a nakrájíme ji na měsíčky. Česnek pouze oloupeme.
Všechnu zeleninu vložíme do pekáče nebo do zapékací misky. Osolíme, opepříme a promísíme. Přidáme máslo a zakryjeme víkem nebo hliníkovou fólií. Nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 200 °C přibližně hodinu. Těsně před dokončením posypeme zeleninu strouhaným nebo na jemno nakrájeným kozím sýrem.