Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem

Potřebujeme:

  • 1 středně velkou dýni Hokkaido
  • 1 mrkev
  • 0,5 kg brambor
  • 1 cibule
  • ½ celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • kozí sýr na posypání
  • sůl, pepř

Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a cibuli na kolečka. Dýni oloupeme, vyjmeme dužinu a nakrájíme ji na měsíčky. Česnek pouze oloupeme.

Všechnu zeleninu vložíme do pekáče nebo do zapékací misky. Osolíme, opepříme a promísíme. Přidáme máslo a zakryjeme víkem nebo hliníkovou fólií. Nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 200 °C přibližně hodinu. Těsně před dokončením posypeme zeleninu strouhaným nebo na jemno nakrájeným kozím sýrem.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...