Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem

Potřebujeme:

  • 1 středně velkou dýni Hokkaido
  • 1 mrkev
  • 0,5 kg brambor
  • 1 cibule
  • ½ celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • kozí sýr na posypání
  • sůl, pepř

Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a cibuli na kolečka. Dýni oloupeme, vyjmeme dužinu a nakrájíme ji na měsíčky. Česnek pouze oloupeme.

Všechnu zeleninu vložíme do pekáče nebo do zapékací misky. Osolíme, opepříme a promísíme. Přidáme máslo a zakryjeme víkem nebo hliníkovou fólií. Nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 200 °C přibližně hodinu. Těsně před dokončením posypeme zeleninu strouhaným nebo na jemno nakrájeným kozím sýrem.

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...