Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem

Potřebujeme:

  • 1 středně velkou dýni Hokkaido
  • 1 mrkev
  • 0,5 kg brambor
  • 1 cibule
  • ½ celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • kozí sýr na posypání
  • sůl, pepř

Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a cibuli na kolečka. Dýni oloupeme, vyjmeme dužinu a nakrájíme ji na měsíčky. Česnek pouze oloupeme.

Všechnu zeleninu vložíme do pekáče nebo do zapékací misky. Osolíme, opepříme a promísíme. Přidáme máslo a zakryjeme víkem nebo hliníkovou fólií. Nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 200 °C přibližně hodinu. Těsně před dokončením posypeme zeleninu strouhaným nebo na jemno nakrájeným kozím sýrem.

Aktuality

Nabídka sadby salátu

Nabízím sadbu salátu Lollo Bionda                                 Lollo Rossa

Příprava na nový pěstitelský rok

V letošním roce připravuji rozšíření sortimentu pěstované zeleniny. V nabídce bude - květák - brokolice - zelí hlávkové - salát ledový - celer bulvový - celer řapíkatý - česnek - cibule - brambory - cukety - patyzony - dýně Hokaido