Paprikové pyré

Potřebujeme:

  • 3 ks různobarevných paprik
  • 60 gramů másla
  • sůl, pepř
  • tabasco

Papriky omyjeme a rozpůlíme. Odstraníme jádřince. Aby se daly pěkně sloupnout, tak je vložíme na deset minut do horké vody, ale nevaříme. Jednotlivé kusy oloupeme a nakrájíme na menší části a nasekáme, buď ručně nebo v mixeru, na jemno. Přendáme do kastrolku a za mírného prohřátí smícháme s máslem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec se hodí dle chuti trocha tabasca.  Vše dobře promícháme a podáváme jako přílohu k masu, hodí se i rybám nebo ke grilované zelenině podávané s vařenými brambory.

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...