Palačinky s jahodami

Není nad osvědčenou klasiku! Palačinky s jahodami milují děti jako hlavní jídlo a dospělí je ocení jako moučník. Příprava je velmi rychlá a fantazii při zdobení se meze nekladou.

Potřebujeme:

  • půl litru mléka
  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky (kdo je zvyklý na hladkou, může použít hladkou)
  • špetka soli
  • špetka prášku do pečiva (nutné není)
  • 4 lžíce cukru moučka
  • jahody na zdobení
  • tuk na smažení

Tvarohová náplň

  • 250 g biotvarohu
  • jahody
  • 1 vejce
  • cukr moučka dle chuti

Využijeme elektrický tyčový mixer, popř. se šlehacím nástavcem.

Ingredience pro přípravu těsta smícháme v misce, nejlépe vyšleháme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem se šlehací metlou do jemného těsta. Necháme chvilku odstát a znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu tuku na smažení a nalijeme první dávku palačinkového těsta. Osmažíme ze dvou stran. Obvykle se první palačinka příliš nepovede, tak netřeba zoufat. Postup opakujeme, dokud máme těsto.

Mezi smažením si připravíme jahodovou náplň. Rozmixujme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a jahody.

Palačinky plníme jahodovým tvarohem a zdobíme jahodami. Velmi chutná je i varinata s borůvkami.

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.