Nové brambory s česnekem

ové biobrambory jsou pochoutkou samy o sobě. Když se k nim přidá ještě biozelenina výrazné chuti, ke které česnek bezesporu patří, naše chuťové buňky si zažijí téměř orgie :). Příprava je přitom tak snadná.

Na jednu porci potřebujeme:

  • nové brambory dle obvyklé spotřeby
  • stroužek česneku
  • lžíci dobrého pravého másla/porce
  • sůl
  • kmín

Brambory pečlivě omyjeme, případně oškrábeme pomocí drátěnky či nože. Máme-li větší hlízy, tak je rozkrojíme. Velmi pěkně vypadjípodlouhlé měsíčky, či příčně pokrájená kolečka. Dáme vařit do osolené vody. Můžeme přidat kmín. Mezitím si utřeme polovinu česneku se solí, který zamícháme do změklého másla. Neuděláte chybu, když si česnekové máslo připravíte s předstihem, abyste jej mohli dát ještě znovu ztuhnout. Neochudíte se tak o krásu rozpouštění másla na horkých bramborách.

Uvařené brambory poklademe na talíř. Ještě na horké brambory poklademe česnekové máslo a dozdobíme zbylým česnekem, který buď utřeme, prolisujeme nebo pokrájíme na plátky. V případě přecitlivělých osob na česnek, tuto poslední fázi vynecháme.

Česnekové brambory se dají připravit i v troubě. V tomto případě vybírejte drobné hlízy, které se pěkně propečou. Na pečící papír rozložíme malé omyté či oškrabané brambory, posypeme prolisovaným česnekem a dáme péct do vyhřáté trouby. Když jsou brambůrky měkké, můžeme je ještě malinko ogrilovat. Podáváme s česnekovým máslem.

Pečené či vařené nové brambory s česnekem jsou vhodné jako příloha ke grilované zelenině, masům nebo jako hlavní chod.  V tomto případě doporučujeme podávat s okurkovým kefírovým nápojem. Máte-li do něj k dispozici ještě čerstvý kopr, tak všem „potečou sliny“!

 

Aktuality

Novoroční přání

Přeji Všem přátelům, kolegům a spolupracovníkům krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný rok 2011.

Aktuality

V červenci proběhla sklizeň česneku a v současné době probíhá jeho ošetřenía sušení. Začíná sklizeň žlutých a zelených cuket. V nejbližší době začne první sklizeň brambor.

Informace pro zákazníky

Veškerá biozelenina vypěstovaná v roce 2009 je již vyprodaná, včetně dýně Hokkaida.