Nať z červené řepy jako špenát
17.04.2016 20:12
Na čerstvých listech z červené řepy si nemusí pochutnávat jenom králíci. Zkuste si je připravit obdobně jako špenát.
Potřebujete:
- 1 cibuli
- listy z pěti menších bulev červené řepy
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- lžička másla
- lžíce hladké mouky
- sůl/pepř
Listy pečlivě omyjte a natrhejte nebo nakrájejte na větší kousky a nechte je okapat. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobnější kousky. Na másle cibuli osmahněte, přidejte listy z řepy a chvíli duste. Směs zaprašte lžící hladké mouky, osolte a opepřete. Před dokončením vyklepněte do kastrolku vajíčko a pořádně rozmíchejte. Nakonec dochuťte prolisovaným česnekem.
Podávejte s novými brambory.