Naše halloweenské dýně vydlabou děti v mateřském centru i mateřské škole

Halloweenské dýně od nás budou dlabat děti ze Svitav. Část naší úrody je už připravená pro velkou hallowenskou akci, kterou pořádá tamní mateřské centrum. Do Svitav jsem dodali skoro stovku plodů. Oči, pusu, nos či jiné tvary pak budou vyřezávat i do dýní i děti z mateřské školy ze Dvora Králové nad Labem. 

Dýně byly vypěstovány ze speciálně šlechtěných semínek hallowenských dýní, které byly původně z Německa, ale po několik let už je pěstujeme ze semínek, která jsou z dýní, jež vyrostly u más na poli. Halloweenské dýně jsou určené především ke dlabání. Polévku či jiné oranžové dobroty doporučujeme připravovat z jiných odrůd, třeba z dýně Hokkaido. Při jejich pěstování byly dodrženy zásady ekologického zemědělství a jsou tedy samozřejmě certifikované jako bio!

 

 

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.