Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti S, M a L až XXL si můžete objednat přímo u nás. Kontaktujte Miloše Kurku na telefonu 734 110 270.  Cena se bude lišit podle velikosti i množství.

Jak vydlabat halloweenskou dýni?

Potřebujete klasické kuchyňské náčiní, pokud jste si tedy zrovna nevybrali dýni velikosti kola od auta. V tomto případě raději zajděte než do kuchyně pro nástroje do dílny. Ovšem ve většině případů stačí ostrý nůž a pevná lžíce, kterou jen tak neohnete. Pak je také dobré mít fix, kterým si předkreslíte motiv, přímo na dýni. Doporučujeme v obdobném odstínu jako má dýně, abyste moc nemuseli řešit čáry, které nevyříznete úplně přesně.

Nejprve odřízněte vrchní část dýně, který následně bude sloužit jako poklop. Silnou stěnu odřezávejte zešikma, aby víčko pěkně sedělo a nepropadávalo dovnitř. Jakmile máte víčko vyříznuté, přijde na řadu hra se lžící. Měkká vlákna z poklopu odstraňte, stejně pak postupujte uvnitř dýně. Máte-li vnitřní prostor pěkně čistý, přijde na řadu hra na ostří nože. Pomocí tohoto nástroje vyřízněte obličej či jiný motiv. Krátký ostrý nožík v tomto případě poslouží nejlépe.

Zbytky uplatníte v kuchyni

Dužina semena se vyhazovat nemusí. Vyřezané kousky bez silné kůry se dají požít do závinu či na koláč. Příprava je jednoduchá – stačí povařit a rozmačkat, osladit třeba medem a dochutit tak jako štrúdl - skořicí či hřebíčkem.

A dýňová semínka? Ta stačí omýt a usušit. 

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.