Matjesy z cukety 

Není ryba jako ryba. Ta naše tentokrát bude zelená - cuketová.

Potřebujeme:

  • 0,5 kg cukety
  • 3 ks větší cibule 
  • 10 kuliček nového koření
  • 1 dl oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 15 kuliček černého pepře
  • 5 lžiček soli

Cuketu nebo cukety oloupeme, popřípadě zbavíme jader a měkkého středu (u malých drobných cuket od nás není potřeba). Cukety nakrájíme na slabé plátky - 1,5 mm silné. Stejně tak oloupeme cibuli, kterou přepůlíme, a rovněž nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a cuketu smícháme, přidáme sůl, koření a olej. Plníme do skleniček, které pečlivě uzavřeme a necháme sedm dní uležet v chladničce.

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...