Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce, tak i populární herečka a dabérka Kamila Špráchalová. 

Do soutěžní kategorie Biopotraviny rostlinného původu jsme přihlásili dvě naše letošní novinky - sterilovanou zeleninovou směs Moravanka a nakládané kapie plněné zelím, vše samozřejmě v certifikované kvalitě. Oba výrobky se mezi téměř padesáti vzorky, které porota ochutnávala, neztratily. Kapie plněné zelím z letošní sklizně skončily ve své kategorii třetí v pořadí a Moravanka hned za nimi.

Kapie plněné zelím jsou tradičním receptem, vyrobené zcela obvyklým způsobem. Jak zelí, tak kapie vyrostly samozřejmě u nás na poli a ve skleníku. V nálevu není nic víc než správný poměr vody, soli, octa a cukru a trocha toho kořeníčka se špetkou oleje.

Černíkovická Moravanka obsahuje směs naší zeleniny, která je ručně skládaná do skleniček. A nálev – opět nehledejte nic zvláštního, a právě proto je chuť tak jemná. Vzhledem k tomu, že tento výrobek je velmi pracný nebudeme skleniček připravovat do zásoby velké množství. Pokud byste chtěli Černíkovickou Moravanku v biokvalitě, například pro vánoční bramborový salát, ba dokonce ve větším množství, kontaktujte nás předem, rádi vám ji „na zakázku“ vyrobíme.

Rodina Černíkovické konzervované zeleniny se tedy rozrostla o další dva členy.

V tuto chvíli vyrábíme sedm druhů konzervované zeleniny:

  • Černíkovické okurky
  • Černíkovické okurky pikantní
  • Černíkovické beraní rohy
  • Nakládané patronky
  • Nakládanou červenou řepu
  • Kapie pleněné zelím
  • Černíkovickou Moravanku

A ještě pro letošní rok, vzhledem k velké úrodě, připravujeme Nakládané kvašáky.

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.