Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce, tak i populární herečka a dabérka Kamila Špráchalová. 

Do soutěžní kategorie Biopotraviny rostlinného původu jsme přihlásili dvě naše letošní novinky - sterilovanou zeleninovou směs Moravanka a nakládané kapie plněné zelím, vše samozřejmě v certifikované kvalitě. Oba výrobky se mezi téměř padesáti vzorky, které porota ochutnávala, neztratily. Kapie plněné zelím z letošní sklizně skončily ve své kategorii třetí v pořadí a Moravanka hned za nimi.

Kapie plněné zelím jsou tradičním receptem, vyrobené zcela obvyklým způsobem. Jak zelí, tak kapie vyrostly samozřejmě u nás na poli a ve skleníku. V nálevu není nic víc než správný poměr vody, soli, octa a cukru a trocha toho kořeníčka se špetkou oleje.

Černíkovická Moravanka obsahuje směs naší zeleniny, která je ručně skládaná do skleniček. A nálev – opět nehledejte nic zvláštního, a právě proto je chuť tak jemná. Vzhledem k tomu, že tento výrobek je velmi pracný nebudeme skleniček připravovat do zásoby velké množství. Pokud byste chtěli Černíkovickou Moravanku v biokvalitě, například pro vánoční bramborový salát, ba dokonce ve větším množství, kontaktujte nás předem, rádi vám ji „na zakázku“ vyrobíme.

Rodina Černíkovické konzervované zeleniny se tedy rozrostla o další dva členy.

V tuto chvíli vyrábíme sedm druhů konzervované zeleniny:

  • Černíkovické okurky
  • Černíkovické okurky pikantní
  • Černíkovické beraní rohy
  • Nakládané patronky
  • Nakládanou červenou řepu
  • Kapie pleněné zelím
  • Černíkovickou Moravanku

A ještě pro letošní rok, vzhledem k velké úrodě, připravujeme Nakládané kvašáky.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.