Jednoduchá biodýňovka s bylinkami

Receptů na dýňové polévky je mnoho. A mohou obsahovat mnoho ingrediencí - někdy ne zrovna běžné. My však sázíme na klasiku - dostupnost a čerstvost.

Potřebujeme:

  • 1 dýni Hokkaido
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 papriku - může být i ostřejší
  • biozeleninový bujon
  • česnek (1 stroužek)
  • tuk na smažení (olej, biomáslo nebo biosádlo - dle preferencí)
  • bylinky (petrželka, pažitka nebo třeba kopr)
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana

Dýni Hokkaido umyjeme, oloupeme - pokud preferujeme, rozkrájíme na kousky a zbavíme jadérek. Nakrájíme si očištěnou mrkev, oloupanou cibuli i česnek a papriku, kterou jsme předem zbavili jader. V hrnci rozpálíme tuk, na kterém nejprve osmažíme cibuli, česnek a mrkev. Přidáme i papriku a dýni. Když je zelenina dozlatova, zalijeme ji vodou a přidáme trochu bujonu. Povaříme, až mrkev lehce měkne. Vše poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Ještě chvilku necháme přejít varem a před podáváním dochutíme sekanými bylinkami.

Kdo má rád, může přímo do talíře přidat i lžičku zakysané smetany.

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.