Hokaido s fazolkami

- 400 g čerstvých fazolek nebo 1 balení zmrazených, 1 velká cibule

- 1 kg omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou

- 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření

- smetana ke šlehání nebo sójová smetana dle chuti, kvalitní olej, sůl

- petrželka nebo pažitka, řeřicha, roketa atd. na ozdobení, voda a mořské řasy     

 dle vlastního výběru

Čerstvé fazolky očistěte, zbavte stopky, operte, vložte do osolené vařící vody, po chvilce varu odstraňte pěnu a zvolna vařte cca 1 hod doměkka, zceďte, po prochladnutí pokrájejte na kousky podle obliby. Zmrazené fazolky upravte podle návodu na obalu. Cibuli nadrobno nakrájejte na malé kostky. V hlubší velké pánvi rozehřejte olej, zpěňte na něm cibuli, přidejte dýni, míchejte a restujte asi 3 minuty. Přilijte vařící vodu, promíchejte, přidejte koření a duste do změknutí. Často promíchejte a podle potřeby přilijte vařící vodu. Jakmile dýně změkne a částečně se rozvaří, odstavte, vyjměte koření, omáčku rozmixujte dohlídka, osolte, podle chuti můžete zjemnit smetanou, krátce povařte, délkou varu či přidáním šlehačky nebo horké vody upravte konzistenci dle obliby, vložte fazolky a prohřejte. Podávejte bez přílohy či vařenými bramborami nebo těstovinami, na talíři ozdobte petrželkou a podobně

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.