Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk.

Potřebujeme:

  • vanilkový cukr
  • meruňky
  • měkký tvaroh
  • cukr
  • máslo

Meruňky omyjeme a nakrojíme tak, aby se z nich dala vyndat pecka, ale nerozpadly se. Do každého plodu nasypeme trochu cukru (ať již vanilkového či krystalového). Připravíme si náplň z měkkého tvarohu, který rozmícháme s cukrem. Pokud není tvaroh až zas tak měkký, můžeme jej zjemnit mlékem, či přidat oblíbené vajíčko. To však není nutné, stejně jako dochucovat tvaroh pomerančovou či citrónovou kůrou, nebo meduňkou. Moje babička říkávala: „Proti gustu žádný dišputát,“ takže pokud chcete tvarohovou náplň v různých obměnách, klidně se do toho pusťte.

Tvarohovou náplní vyplníme prázdné místo po pecce. Pěkně to jde kávovou lžičkou. Naplněné meruňky napíchneme na špíz, položíme na plech či zapékací mísu, poklademe máslem a vložíme do trouby pod gril. Grilujeme do zlatova. Na závěr ještě můžete grilovaný meruňkový špíz přelít čokoládovou polevou, čímž bezesporu uděláte radost dětem.

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg