Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk.

Potřebujeme:

  • vanilkový cukr
  • meruňky
  • měkký tvaroh
  • cukr
  • máslo

Meruňky omyjeme a nakrojíme tak, aby se z nich dala vyndat pecka, ale nerozpadly se. Do každého plodu nasypeme trochu cukru (ať již vanilkového či krystalového). Připravíme si náplň z měkkého tvarohu, který rozmícháme s cukrem. Pokud není tvaroh až zas tak měkký, můžeme jej zjemnit mlékem, či přidat oblíbené vajíčko. To však není nutné, stejně jako dochucovat tvaroh pomerančovou či citrónovou kůrou, nebo meduňkou. Moje babička říkávala: „Proti gustu žádný dišputát,“ takže pokud chcete tvarohovou náplň v různých obměnách, klidně se do toho pusťte.

Tvarohovou náplní vyplníme prázdné místo po pecce. Pěkně to jde kávovou lžičkou. Naplněné meruňky napíchneme na špíz, položíme na plech či zapékací mísu, poklademe máslem a vložíme do trouby pod gril. Grilujeme do zlatova. Na závěr ještě můžete grilovaný meruňkový špíz přelít čokoládovou polevou, čímž bezesporu uděláte radost dětem.

Aktuality

Dovolená: Rozvoz biobedýnek se v 31. týdnu neuskuteční

Ve dnech od 27. července do 1. srpna 2015 máme dovolenou. Rozvoz biobedýnek se v těchto termínech neuskuteční. Doporučujeme se předzásobit týden předem. Odběratele v Praze a Hradci Králové navštívíme ještě před dovolenou, a to v pátek 24. července 2015 jim dovezeme předem objednanou úrodu, tak aby...

BIOslavnosti bez nás nebudou!

Místa, kam se vypravujeme s čerstvou zeleninou, si pečlivě vybíráme, protože stát jen tak nějakém tuctovém trhu, kde lidé kvalitu nečekají, nemáme čas. Pravým opakem jsou však, akce, kam lidé za biopotravinami cílně směřují. A mezi ně se řadí samozřejmě Bioslavnosti ve Starém Městě pod Sněžníkem....