Fazolky v bílé omáčce

Zelené či žluté fazolové lusky v bílé omáčce patří ke klasice. Jejich příprava není nijak složitá. A těm, kdo tvrdí, že jim nechutnají, je udělejte pikantnější, anebo ještě lépe - vůbec jim je nedávejte a pochutejte si na nich s těmi, kdo na ně nedají dopustit.

Potřebujeme:

  • tři až čtyři hrsti fazolek
  • cibule
  • česnek (1-3 stroužky)
  • tuk na smažení
  • moku hladkou asi 1-2 lžíce
  • 1 dcl smetany
  • citron nebo ocet
  • cukr dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • kopr či jiné bylinky (nemusí být)

Fazolové lusky omyjeme, odstraníme řapíky, případně i špičky a podélná vlákna. Nakrájíme na kousky cca 1-2 centimetry dlouhé. Na tuku osmažíme najemno okrájenou cibulku, přidáme fazolky a orestujeme. Zeleninu zaprášíme hladnou moukou a promícháme, ještě chvilku smažíme. Poté vše zalijeme 0,3 dcl vody a necháme podusit, až fazolky změknou. Dle potřeby vodu doléváme. Před dokončením osolíme, opepříme, osladíme a dolijeme smetanou. Nakonec přidáme česnek a bylinky, případně přikyselíme citronem nebo octem.

Podáváme s brambory a volským okem. 


Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.