Dýňový závin s rumem

Takhle vypadá dýně na rostlině. Stačí terocha fantazie nebo dobrý recept a je z ní žádaný desert.

 Potřebujeme:

  • jednu malou dýni cca 30 dkg
  • 150 g cukru krystal
  • 50 g cukru moučka
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • citron
  • 2 vejce
  • 20 g bramborového škrobu
  • jedno balení tvarohu
  • listové těsto na dvě nohavice štrůdlu
  • 80 g tuku na pečení nebo másla
  • rum dle chuti

Dýni očistíme – zbavíme dužiny s jadérky a nakrájíme na menší kousky. Ty se šťávou z citronu, rumem, krystalovým a vanilkovým cukrem podusíme. Směs mícháme, aby se nepřichytila, a poté necháme vychladnout. Utřeme pěnu z másla, žloutků a práškového cukru, přidáme tvaroh a škrob. Z bílků vyrobíme sníh, který nakonec jemně vpravíme do tvarohové směsi.

Těsto na štrúdl – buď koupené, nebo dle vašeho oblíbeného receptu, vyválíme a poklademe nejprve tvarohovou směsí, pak přidáme dýňové kostičky s rumem.  Zabalíme do nohavice a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba půl hodiny. Před podáváním pocukrujeme.

Aktuality

Novoroční přání

Přeji Všem přátelům, kolegům a spolupracovníkům krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný rok 2011.

Aktuality

V červenci proběhla sklizeň česneku a v současné době probíhá jeho ošetřenía sušení. Začíná sklizeň žlutých a zelených cuket. V nejbližší době začne první sklizeň brambor.

Informace pro zákazníky

Veškerá biozelenina vypěstovaná v roce 2009 je již vyprodaná, včetně dýně Hokkaida.