Dýňový závin s rumem

Takhle vypadá dýně na rostlině. Stačí terocha fantazie nebo dobrý recept a je z ní žádaný desert.

 Potřebujeme:

  • jednu malou dýni cca 30 dkg
  • 150 g cukru krystal
  • 50 g cukru moučka
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • citron
  • 2 vejce
  • 20 g bramborového škrobu
  • jedno balení tvarohu
  • listové těsto na dvě nohavice štrůdlu
  • 80 g tuku na pečení nebo másla
  • rum dle chuti

Dýni očistíme – zbavíme dužiny s jadérky a nakrájíme na menší kousky. Ty se šťávou z citronu, rumem, krystalovým a vanilkovým cukrem podusíme. Směs mícháme, aby se nepřichytila, a poté necháme vychladnout. Utřeme pěnu z másla, žloutků a práškového cukru, přidáme tvaroh a škrob. Z bílků vyrobíme sníh, který nakonec jemně vpravíme do tvarohové směsi.

Těsto na štrúdl – buď koupené, nebo dle vašeho oblíbeného receptu, vyválíme a poklademe nejprve tvarohovou směsí, pak přidáme dýňové kostičky s rumem.  Zabalíme do nohavice a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba půl hodiny. Před podáváním pocukrujeme.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.