Dýňový závin s rumem

Takhle vypadá dýně na rostlině. Stačí terocha fantazie nebo dobrý recept a je z ní žádaný desert.

 Potřebujeme:

  • jednu malou dýni cca 30 dkg
  • 150 g cukru krystal
  • 50 g cukru moučka
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • citron
  • 2 vejce
  • 20 g bramborového škrobu
  • jedno balení tvarohu
  • listové těsto na dvě nohavice štrůdlu
  • 80 g tuku na pečení nebo másla
  • rum dle chuti

Dýni očistíme – zbavíme dužiny s jadérky a nakrájíme na menší kousky. Ty se šťávou z citronu, rumem, krystalovým a vanilkovým cukrem podusíme. Směs mícháme, aby se nepřichytila, a poté necháme vychladnout. Utřeme pěnu z másla, žloutků a práškového cukru, přidáme tvaroh a škrob. Z bílků vyrobíme sníh, který nakonec jemně vpravíme do tvarohové směsi.

Těsto na štrúdl – buď koupené, nebo dle vašeho oblíbeného receptu, vyválíme a poklademe nejprve tvarohovou směsí, pak přidáme dýňové kostičky s rumem.  Zabalíme do nohavice a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba půl hodiny. Před podáváním pocukrujeme.

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...