Dýňová kaše s tofu a polentou

- cca 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule, 1 větší mrkev

- 1 střední kořen petržele

- ½ menšího celeru

- mořská sůl, olej na smažení

- 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list

- ume ocet nebo nálev z kysaného zelí

- 200 g tofu (uzené, přírodní, marinované…)

- případně sójová nebo zakysaná smetana na zjemnění dle chuti

Cibuli nakrájejte nadrobno, dýni na malé kousky, kořenovou zeleninu očistěte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. V hlubší pánvi zpěňte cibuli, přidejte dýni, koření a zeleninu, 2 – 3 minuty restujte a míchejte, zcela zalijte vařící vodou, promíchejte a za občasného míchání duste doměkka. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Jakmile všechny ingredience změknou a dužnina hokaida se částečně rozvaří, odstavte, odstraňte koření a rozmixujte dohlídka. Kaše by měla mít hustotu kaše hrachové, pokud je řídká, ještě ji povařte, pokud naopak hustá, přimíchejte vařící vodu a nechte kaši přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete zjemnit smetanou. Tofu nakrájejte na plátky, opečte po obou stranách na trošce oleje nebo nasucho, podávejte na talířích s kousky polenty a dýňovou kaší.    

Aktuality

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...