Dýňová kaše s tofu a polentou

- cca 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule, 1 větší mrkev

- 1 střední kořen petržele

- ½ menšího celeru

- mořská sůl, olej na smažení

- 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list

- ume ocet nebo nálev z kysaného zelí

- 200 g tofu (uzené, přírodní, marinované…)

- případně sójová nebo zakysaná smetana na zjemnění dle chuti

Cibuli nakrájejte nadrobno, dýni na malé kousky, kořenovou zeleninu očistěte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. V hlubší pánvi zpěňte cibuli, přidejte dýni, koření a zeleninu, 2 – 3 minuty restujte a míchejte, zcela zalijte vařící vodou, promíchejte a za občasného míchání duste doměkka. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Jakmile všechny ingredience změknou a dužnina hokaida se částečně rozvaří, odstavte, odstraňte koření a rozmixujte dohlídka. Kaše by měla mít hustotu kaše hrachové, pokud je řídká, ještě ji povařte, pokud naopak hustá, přimíchejte vařící vodu a nechte kaši přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete zjemnit smetanou. Tofu nakrájejte na plátky, opečte po obou stranách na trošce oleje nebo nasucho, podávejte na talířích s kousky polenty a dýňovou kaší.    

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg