Dýňová kaše s tofu a polentou

- cca 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule, 1 větší mrkev

- 1 střední kořen petržele

- ½ menšího celeru

- mořská sůl, olej na smažení

- 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list

- ume ocet nebo nálev z kysaného zelí

- 200 g tofu (uzené, přírodní, marinované…)

- případně sójová nebo zakysaná smetana na zjemnění dle chuti

Cibuli nakrájejte nadrobno, dýni na malé kousky, kořenovou zeleninu očistěte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. V hlubší pánvi zpěňte cibuli, přidejte dýni, koření a zeleninu, 2 – 3 minuty restujte a míchejte, zcela zalijte vařící vodou, promíchejte a za občasného míchání duste doměkka. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Jakmile všechny ingredience změknou a dužnina hokaida se částečně rozvaří, odstavte, odstraňte koření a rozmixujte dohlídka. Kaše by měla mít hustotu kaše hrachové, pokud je řídká, ještě ji povařte, pokud naopak hustá, přimíchejte vařící vodu a nechte kaši přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete zjemnit smetanou. Tofu nakrájejte na plátky, opečte po obou stranách na trošce oleje nebo nasucho, podávejte na talířích s kousky polenty a dýňovou kaší.    

Aktuality

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!