Dýňová kaše s tofu a polentou

- cca 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule, 1 větší mrkev

- 1 střední kořen petržele

- ½ menšího celeru

- mořská sůl, olej na smažení

- 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list

- ume ocet nebo nálev z kysaného zelí

- 200 g tofu (uzené, přírodní, marinované…)

- případně sójová nebo zakysaná smetana na zjemnění dle chuti

Cibuli nakrájejte nadrobno, dýni na malé kousky, kořenovou zeleninu očistěte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. V hlubší pánvi zpěňte cibuli, přidejte dýni, koření a zeleninu, 2 – 3 minuty restujte a míchejte, zcela zalijte vařící vodou, promíchejte a za občasného míchání duste doměkka. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Jakmile všechny ingredience změknou a dužnina hokaida se částečně rozvaří, odstavte, odstraňte koření a rozmixujte dohlídka. Kaše by měla mít hustotu kaše hrachové, pokud je řídká, ještě ji povařte, pokud naopak hustá, přimíchejte vařící vodu a nechte kaši přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete zjemnit smetanou. Tofu nakrájejte na plátky, opečte po obou stranách na trošce oleje nebo nasucho, podávejte na talířích s kousky polenty a dýňovou kaší.    

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.