Dýňová kaše s tofu a polentou

- cca 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule, 1 větší mrkev

- 1 střední kořen petržele

- ½ menšího celeru

- mořská sůl, olej na smažení

- 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list

- ume ocet nebo nálev z kysaného zelí

- 200 g tofu (uzené, přírodní, marinované…)

- případně sójová nebo zakysaná smetana na zjemnění dle chuti

Cibuli nakrájejte nadrobno, dýni na malé kousky, kořenovou zeleninu očistěte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. V hlubší pánvi zpěňte cibuli, přidejte dýni, koření a zeleninu, 2 – 3 minuty restujte a míchejte, zcela zalijte vařící vodou, promíchejte a za občasného míchání duste doměkka. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Jakmile všechny ingredience změknou a dužnina hokaida se částečně rozvaří, odstavte, odstraňte koření a rozmixujte dohlídka. Kaše by měla mít hustotu kaše hrachové, pokud je řídká, ještě ji povařte, pokud naopak hustá, přimíchejte vařící vodu a nechte kaši přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete zjemnit smetanou. Tofu nakrájejte na plátky, opečte po obou stranách na trošce oleje nebo nasucho, podávejte na talířích s kousky polenty a dýňovou kaší.    

Aktuality

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic. 

Vánoční přerušení rozvozů

V týdnu před Vánoci se uskuteční rozvoz ještě 21.12. (Praha) a 22.12. (Hradec Králové a okolí). Následně budou rozvozy přerušeny do konce kalendářního roku. Naše dodávka s nápisem Bedýnková služba se ke všem zákazníkům vypraví znovu až v novém roce, tedy až 4.1.2016.

Biovepřové - možnost objednání

Zásobte se na Vánoce: Nabídka vepřového masa v kvalitě bio Zahájili jsme spolupráci s dalšími ekologickými farmáři. Přímo do chovatele vám dovezeme biovepřové. Kanečci (samci nejsou kastrováni) a prasničky žijí na Vysočině jednak přímo na pastvině pod stany nebo ve stáji s volným...