Dýňová gratinovaná polévka s rýží

Potřebujeme:

  • 2 kg  dužiny z dýně
  • 1 l mléka
  • sůl, mletý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce smetany
  • 4 lžíce vařené rýže
  • 4 lžíce nastrouhaného sýra
  • petrželka

Na kostičky nakrájenou dýni vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom pokličku odklopíme a zbytek vody necháme odpařit. Měkkou dýni opepříme, osolíme, zalijeme mlékem. Přidáme uvařenou rýži a krátce povaříme.
Polévku přelijeme do zapékací mísy a povrch pokryjeme rozpuštěným máslem a směsí smetany, sýra, žloutků a nasekané petrželky. V rozpálené troubě zapečeme. Můžeme podávat s opečenou houskou.

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.