Dýňová gratinovaná polévka s rýží
31.10.2015 09:01
Potřebujeme:
- 2 kg dužiny z dýně
- 1 l mléka
- sůl, mletý pepř
- 2 lžíce másla
- 2 žloutky
- 2 lžíce smetany
- 4 lžíce vařené rýže
- 4 lžíce nastrouhaného sýra
- petrželka
Na kostičky nakrájenou dýni vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom pokličku odklopíme a zbytek vody necháme odpařit. Měkkou dýni opepříme, osolíme, zalijeme mlékem. Přidáme uvařenou rýži a krátce povaříme.
Polévku přelijeme do zapékací mísy a povrch pokryjeme rozpuštěným máslem a směsí smetany, sýra, žloutků a nasekané petrželky. V rozpálené troubě zapečeme. Můžeme podávat s opečenou houskou.