Dušená kapusta

Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem.

Potřebujeme:

  • 1 kapustu
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žíci sádla (nebo olej)
  • sůl, pepř
  • hladkou mouku na zaprášení

Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenčí plátky. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo (rozehřejeme olej) a osmažíme na něm cibuli. Poté přidáme kapustu, osolíme a promícháme a necháme dusit, bez pokličky. Postupně můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Před dokončením zaprášíme hladkou moukou. Zamícháme a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme pepřem a rozetřeným česnekem.

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.