Dušená kapusta

Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem.

Potřebujeme:

  • 1 kapustu
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žíci sádla (nebo olej)
  • sůl, pepř
  • hladkou mouku na zaprášení

Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenčí plátky. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo (rozehřejeme olej) a osmažíme na něm cibuli. Poté přidáme kapustu, osolíme a promícháme a necháme dusit, bez pokličky. Postupně můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Před dokončením zaprášíme hladkou moukou. Zamícháme a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme pepřem a rozetřeným česnekem.

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...