Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)
26.05.2017 10:25
Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni.
Potřebujeme:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 150 g másla (nebo tuku na pečení)
- 1 skořicový cukr
- 1 prášek do pečiva
- strouhanku na vymazání plechu
- 3 – 4 řapíky rebarbory nebo ovoce např. 4 jablka
Postup:
Nejprve si necháme změknout máslo (malinko oddělíme na vymazání plechu). Smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. 1 hrnek drobenky oddělíme. Do zbytku vmícháme obě vejce, mléko a prášek do pečiva. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté vlijeme těsto, které poklademe očištěnou a najemno nakrájenou rebarborou. Zasypeme skořicovým cukrem a zbylou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.