734110270

Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená.

Potřebujeme

  • 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší)
  • 1 vejce
  • hladkou mouku
  • trochu mléka
  • sůl
  • koření, například grilovací
  • tuk na smažení
  • strouhaný sýr eidam nebo parmezán

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr silná. Osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme těstíčko na obalování. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s trochou mléka a hladkou moukou. Vytvoříme hladké těstíčko, které dochutíme kořením dle libosti. Nejčastějším výběrem je klasika – grilovací nebo provensálská směs. Ovšem fantazii se meze nekladou. V těstíčku obalíme cuketové plátky, které smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Osmažená kolečka klademe na zapékací mísu nebo do pekáčku a zasypáváme strouhaným sýrem. Až máme celou cuketu osmaženou a na pekáčku vyskládanou, vložíme vše na chvilku pod gril, aby se sýr dozlatova zapekl.

Podáváme s novými brambory omaštěnými máslem, případně i s tatarskou omáčkou.

 

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.
Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode