Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená.

Potřebujeme

  • 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší)
  • 1 vejce
  • hladkou mouku
  • trochu mléka
  • sůl
  • koření, například grilovací
  • tuk na smažení
  • strouhaný sýr eidam nebo parmezán

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr silná. Osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme těstíčko na obalování. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s trochou mléka a hladkou moukou. Vytvoříme hladké těstíčko, které dochutíme kořením dle libosti. Nejčastějším výběrem je klasika – grilovací nebo provensálská směs. Ovšem fantazii se meze nekladou. V těstíčku obalíme cuketové plátky, které smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Osmažená kolečka klademe na zapékací mísu nebo do pekáčku a zasypáváme strouhaným sýrem. Až máme celou cuketu osmaženou a na pekáčku vyskládanou, vložíme vše na chvilku pod gril, aby se sýr dozlatova zapekl.

Podáváme s novými brambory omaštěnými máslem, případně i s tatarskou omáčkou.

 

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...