Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená.

Potřebujeme

  • 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší)
  • 1 vejce
  • hladkou mouku
  • trochu mléka
  • sůl
  • koření, například grilovací
  • tuk na smažení
  • strouhaný sýr eidam nebo parmezán

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr silná. Osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme těstíčko na obalování. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s trochou mléka a hladkou moukou. Vytvoříme hladké těstíčko, které dochutíme kořením dle libosti. Nejčastějším výběrem je klasika – grilovací nebo provensálská směs. Ovšem fantazii se meze nekladou. V těstíčku obalíme cuketové plátky, které smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Osmažená kolečka klademe na zapékací mísu nebo do pekáčku a zasypáváme strouhaným sýrem. Až máme celou cuketu osmaženou a na pekáčku vyskládanou, vložíme vše na chvilku pod gril, aby se sýr dozlatova zapekl.

Podáváme s novými brambory omaštěnými máslem, případně i s tatarskou omáčkou.

 

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.