Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená.

Potřebujeme

  • 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší)
  • 1 vejce
  • hladkou mouku
  • trochu mléka
  • sůl
  • koření, například grilovací
  • tuk na smažení
  • strouhaný sýr eidam nebo parmezán

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr silná. Osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme těstíčko na obalování. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s trochou mléka a hladkou moukou. Vytvoříme hladké těstíčko, které dochutíme kořením dle libosti. Nejčastějším výběrem je klasika – grilovací nebo provensálská směs. Ovšem fantazii se meze nekladou. V těstíčku obalíme cuketové plátky, které smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Osmažená kolečka klademe na zapékací mísu nebo do pekáčku a zasypáváme strouhaným sýrem. Až máme celou cuketu osmaženou a na pekáčku vyskládanou, vložíme vše na chvilku pod gril, aby se sýr dozlatova zapekl.

Podáváme s novými brambory omaštěnými máslem, případně i s tatarskou omáčkou.

 

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...