Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená.

Potřebujeme

  • 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší)
  • 1 vejce
  • hladkou mouku
  • trochu mléka
  • sůl
  • koření, například grilovací
  • tuk na smažení
  • strouhaný sýr eidam nebo parmezán

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr silná. Osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme těstíčko na obalování. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s trochou mléka a hladkou moukou. Vytvoříme hladké těstíčko, které dochutíme kořením dle libosti. Nejčastějším výběrem je klasika – grilovací nebo provensálská směs. Ovšem fantazii se meze nekladou. V těstíčku obalíme cuketové plátky, které smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Osmažená kolečka klademe na zapékací mísu nebo do pekáčku a zasypáváme strouhaným sýrem. Až máme celou cuketu osmaženou a na pekáčku vyskládanou, vložíme vše na chvilku pod gril, aby se sýr dozlatova zapekl.

Podáváme s novými brambory omaštěnými máslem, případně i s tatarskou omáčkou.

 

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...