Bramborová příloha trochu jinak

O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept.

Na jednu porci potřebujeme:

  • 2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané
  • 1 lžíci sádla
  • 1/2 menší cibule
  • sůl
  • pepř


Uvařené, vychladlé brambory oloupeme. Nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibulku.Tu necháme opravdu pouze zesklovatět – ne smažit dozlatova.  K hotové cibuli přidáme brambory a opatrně je obracečkou na pánvi přehazujeme, až budou horké. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.

Takto upravené brambory lze ještě vložit do vymazaného pekáčku a v troubě ještě zapéct. Tento pokrm již nemusí být ani příloha, ale hlavní jídlo – obzvlášť, když se doplní chutnou sterilovanou zeleninou.

 

 

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.