Bramborová příloha trochu jinak
11.01.2016 06:31
O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept.
Na jednu porci potřebujeme:
- 2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané
- 1 lžíci sádla
- 1/2 menší cibule
- sůl
- pepř
Uvařené, vychladlé brambory oloupeme. Nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibulku.Tu necháme opravdu pouze zesklovatět – ne smažit dozlatova. K hotové cibuli přidáme brambory a opatrně je obracečkou na pánvi přehazujeme, až budou horké. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.
Takto upravené brambory lze ještě vložit do vymazaného pekáčku a v troubě ještě zapéct. Tento pokrm již nemusí být ani příloha, ale hlavní jídlo – obzvlášť, když se doplní chutnou sterilovanou zeleninou.