BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa.

Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je nutné maso předem objednávat. Poráží se přibližně jeden kus do měsíce a samotný akt probíhá co nejvíce šetrným způsobem na jatkách s certifikací pro ekologické zemědělství. Následně hovězí maso zraje v rozmezí 10 až 14 dní tak, aby vynikly přednosti hovězího masa, a zároveň se dobře upravovalo – mj. nebylo tvrdé.

Porážený kus bude 20 měsíční mladý býk, kříženec plemen Český strakatý skot a Abrdeen Angus.

Jednotlivé vakuovaně balené části partií předního a zadního hovězího masa dodáme chlazené (v termotašce) v začátku ledna 2016.

Menší balíček 2,3 kg:

  • hovězí kýta 1 kg
  • hovězí bok 0,5 kg 
  • kližka/krk 0,8 kg

Cena za balíček 700 Kč

Rodinné balení cca 6 kg a obsahuje partie masa:

  • bok na polévku
  • přední hovězí
  • hovězí kližka
  • zadní hovězí
  • roštěnec

I v tomto případě je biohovězí chlazené a jednotlivé části vakuované. 

Cena za velké rodinné balení 1800 Kč.

 

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.