Archiv článků

Biobedýnky 20. týden: Naše ředkvičky a salát

Sklizeň 2016 začíná už i u nás. Začínáme sklízet černíkovický salát a ředkvičky. Doufáme, že vám bude chutnat. Další plodiny budou postupně dozrávat, a obohatí tak naše biobedýnky. Zeleninová bedýnka složení: nové brambory, cibule, karotka, cuketa, červená řepa, kedlubna, ředkvičky,...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...

Nať z červené řepy jako špenát

Na čerstvých listech z červené řepy si nemusí pochutnávat jenom králíci. Zkuste si je připravit obdobně jako špenát. Potřebujete: 1 cibuli listy z pěti menších bulev červené řepy 1 stroužek česneku 1 vejce lžička másla lžíce hladké mouky sůl/pepř Listy pečlivě omyjte a natrhejte nebo...

16. týden: Nové biobrambory - dvojnásobná radost

Nové brambory, to je každoroční radost, důkaz nové sezony. Když jsou navíc bio, je radost dvojnásobná. U nás sice ještě na polích je sotva zasazeno, ale my jsme pro vás brambory přivezli z teplejších oblastí. Byly vypěstovány na Sicílii, a to certifikovaným ekologickým způsobem. Kromě nových...

Míchaná vajíčka s medvědím česnekem

Vydatná sváteční snídaně, nebo superrychlá večeře. Hlavně jednoduše. To jsou vajíčka na tisíc a jeden způsob. A my jsme vybrali vajíčka s medvědím česnekem, který již brzy nebude. Tak rychle, ať to stihnete. Potřebujete: hrst medvědího česneku vajíčka dle množství, na které máte chuť máslo...

Čerstvá zelenina ze Sicílie doplní stálou nabídku pro 15. týden

Hola, hola. Na vědomí se dává, že dorazila čerstvá biozelenina ze Sicílie!  Obohatí nabídku pro 15. týden roku o lilky, červené papriky a čerstvou červenou řepu s natí. Pokud byste měli chuť na větší množství těchto dobrot, neváhejte a objednávejte v našem eshopu, dokud je...

Pomazánka s medvědím česnekem

Medvědí česnek přináší první jarní vitamíny. Dá se upravovat na teplý způsob např. jako špenát, ať již v podobě přílohy nebo polévky. Ale podle nás je úplně nejúžasnější nastudeno. Zkuste vzít čerstvý chléb, namazat máslem a ozdobit lístkem medvědího česneku. To je svačinka! Kdyby vám to však...

Biobedýnky pro 14. týden

Čtrnáctý týden v roce 2016 bude sice bez brokolice, ale nic dalšího ze sortimentu nevypadává. Jarní vitamíny opět můžete získat z medvědího česneku, chuť léta připomenou fazolové lusky a kořenová zelenina dokončí „celoroční“ přehlídku chutí. Samozřejmě bude také ovoce – to z tuzemska...

Biobramborák se zelím

Biobramborák se zelím Národní stálice, to je náš český bramborák. Možná obyčejný, ale pokud jste ho zkusili připravit pro cizince, zaručeně jste s ním sklidili úspěch. A v biokvalitě jej vyrobíte poměrně jednoduše. Stačí mít: necelý kilogram biobrambor (ne nových, mohou být...

Biobedýnky pro povelikonoční týden

Jaké bude složení biobedýnek v týdnu po Velikonocích? Čekají na Vás drobné změny i posun v rozvozech. Ve 13. týdnu nebudeme rozvážet v pondělí (Velikonoce). Zákazníci z Prahy tedy své zboží dostanou v úterý, Pardubičtí a Královéhradečtí pak ve středu. Všichni se pak můžete těšit na čerstvou dodávku...

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...