Archiv článků

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.

Biobedýnky pro 30. týden: Žluté a zelené cukety

Sezona našich cuket – žlutých i zelených je v plném proudu. Dozrávají také lilky, na které se můžete těšit v příštích týdnech. Oba druhy zeleniny na grilu – to je přece letní bašta! Také máme pro vás informaci ohledně dovolené – 1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy...

Brynzové dušené papriky

Potřebujeme: 3 stroužky česneku 8 - 9 ks paprik 3 lžíce oleje 200 g brynzy 2 lžíce nasekané petrželky nebo bazalky Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka nebo na plátečky. Na rozehřátý olej dáme rozetřený česnek a papriky, podle chuti osolíme a přikryté...

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

27. týden: Naše salátovky, cukety a barevné papriky

Z foliovníků v Černíkovicích přímo do vašich bedýnek „hupsnou“ v příštím týdnu naše salátové okurky, cukety a papriky. I letos je máme opět netradiční – můžete se již nyní těšit na fialové i černé. Nejen že výborně vypadají, ale také tak...

Zálivky na saláty

Není salát jako salát - zkuste netradiční zálivky a budete mile překvapeni. Základní zálivka 100 ml oleje dvě velké lžíce dobrého vinného octa sůl a pepř podle chuti Lze přidat jakékoli další aromatické složky podle chuti - čerstvé nebo sušené bylinky, med, hořčice a pod. Inspirovat se můžete...

Bedýnky pro 25. týden roku 2016: Saláty na různé způsoby

Co vás čeká od pondělí v naších bedýnkách? Můžete se začít připravovat na letní dovolenou – najdete zde třeba základ na oblíbené minestrone (brambory, rajčata, cukety). Zkusit můžete také oblíbené letní nápoje z citrusových plodů, a pokud jste tzv. salátoví – tak máte možnost ze...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina - to je opravdové léto. Zkuste si udělat domácí. Potřebujete: 400 g jahod  5 lžic cukru 1 puding za studena 1 malá šlehačka   Postup: Jahody nejprve pořádně omyjte a osušte, následně je rozmixujte. Přidejte cukr, pudink, šlehačku a pořádně promíchejte. Vše můžete...

Jahody v biobedýnkách pro 24. týden

Jahody už dozrávají, takže senám usadily v sortimentu kombinovaných a ovocných bedýnek. Věříme, že pozdrav, který patří k začátku opravdového léta, oceníte. Naopak jsme vyřadili hrušky, protože české už nejsou k dispozici. Takže na sladké hrušky si musíte počkat až zase na novou...

Černíkovické biobedýnky pro 23. týden

Naše ředkvičky, kedlubny, salát a další – jak Vám chutnají? Vše vypěstováno pod kontrolou certifikační organizace, takže vězte, že vše odpovídá standardům ekologického zemědělství. K tomu pro obohacení dodáváme bio zeleninu a bio ovoce v širokém výběru od prověřených, rovněž...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...