Archiv článků

Brynzové dušené papriky

Potřebujeme: 3 stroužky česneku 8 - 9 ks paprik 3 lžíce oleje 200 g brynzy 2 lžíce nasekané petrželky nebo bazalky Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka nebo na plátečky. Na rozehřátý olej dáme rozetřený česnek a papriky, podle chuti osolíme a přikryté...

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

27. týden: Naše salátovky, cukety a barevné papriky

Z foliovníků v Černíkovicích přímo do vašich bedýnek „hupsnou“ v příštím týdnu naše salátové okurky, cukety a papriky. I letos je máme opět netradiční – můžete se již nyní těšit na fialové i černé. Nejen že výborně vypadají, ale také tak...

Zálivky na saláty

Není salát jako salát - zkuste netradiční zálivky a budete mile překvapeni. Základní zálivka 100 ml oleje dvě velké lžíce dobrého vinného octa sůl a pepř podle chuti Lze přidat jakékoli další aromatické složky podle chuti - čerstvé nebo sušené bylinky, med, hořčice a pod. Inspirovat se můžete...

Bedýnky pro 25. týden roku 2016: Saláty na různé způsoby

Co vás čeká od pondělí v naších bedýnkách? Můžete se začít připravovat na letní dovolenou – najdete zde třeba základ na oblíbené minestrone (brambory, rajčata, cukety). Zkusit můžete také oblíbené letní nápoje z citrusových plodů, a pokud jste tzv. salátoví – tak máte možnost ze...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina - to je opravdové léto. Zkuste si udělat domácí. Potřebujete: 400 g jahod  5 lžic cukru 1 puding za studena 1 malá šlehačka   Postup: Jahody nejprve pořádně omyjte a osušte, následně je rozmixujte. Přidejte cukr, pudink, šlehačku a pořádně promíchejte. Vše můžete...

Jahody v biobedýnkách pro 24. týden

Jahody už dozrávají, takže senám usadily v sortimentu kombinovaných a ovocných bedýnek. Věříme, že pozdrav, který patří k začátku opravdového léta, oceníte. Naopak jsme vyřadili hrušky, protože české už nejsou k dispozici. Takže na sladké hrušky si musíte počkat až zase na novou...

Černíkovické biobedýnky pro 23. týden

Naše ředkvičky, kedlubny, salát a další – jak Vám chutnají? Vše vypěstováno pod kontrolou certifikační organizace, takže vězte, že vše odpovídá standardům ekologického zemědělství. K tomu pro obohacení dodáváme bio zeleninu a bio ovoce v širokém výběru od prověřených, rovněž...

Bedýnky pro 22. týden: Kedlubny i salát z Černíkovic

Už to roste, už to roste! Po ředkvičkách začínáme sklízet kedlubny a náš výborný hlávkový salát. Nechte se zlákat a klidně si přiobjednejte v eshopu nebo telefonicky více. Jsme teď hlavně na poli a ve sklenících, tekže elektronickou komunikaci řešíme až "po práci". Děkujeme za...

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...